

SAVE THE DATE



Optimizing Treatment And Diagnostic Approach In Challenging Hospital Infections

In conjunction with the World AMR Awareness Week (WAAW) 2023

Dear HCPs,

5.35 pm onwards

DAY 1

It gives us great honour to invite you to be part of this 2-day scientific meeting. The meeting will feature both local and international speakers from the field of infectious diseases. Join us as we deep

Strengthening the defence against difficult-to-treat infections

dive into the latest diagnostic and management approach of bacterial and fungal infections!

Date: 18 November 2023 (Saturday) **Time:** 2.00-5.35 pm

Venue: Hilton Kuala Lumpur		
TIME	TOPICS	SPEAKERS
1.30-2.00 pm	Registration	
2.00–2.05 pm 5 mins	Opening remarks	Chairperson Dr Shaharudeen Kamaludeen Physician and Infectious Diseases Physician, Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Malaysia
2.05–2.45 pm <i>40 mins</i>	Tackling the challenges in the treatment of MDR <i>Acinetobacter</i> spp.	Dato' Dr Suresh Kumar Chidambaram Head of Department and Infectious Diseases Consultant, Hospital Sungai Buloh, Malaysia
2.45–3.25 pm <i>40 mins</i>	Managing life-threatening CRE and MDR <i>Pseudomonas</i> aeruginosa infections	Dr Asok Kurup Infectious Disease Physician, Mount Elizabeth Hospital, Singapore
3.25–3.40 pm 15 mins	Tea break	
3.40–4.20 pm <i>40 mins</i>	Diagnostic approaches for MDR organisms (MDROs)	Professor Pattarachai Kiratisin Distinguished Professor of Microbiology, Department of Microbiology, Faculty of Medicine Siriraj Hospital, Mahidol University, Thailand
4.20–5.00 pm <i>40 mins</i>	Current updates on guidelines in the management of difficult-to-treat infections: CRE and <i>Stenotrophomonas</i> spp.	Dr Yasmin Mohamed Gani Consultant Infectious Disease Physician, Hospital Sungai Buloh, Malaysia
5.00–5.30 pm <i>30 mins</i>	Panel discussion	ALL
5.30–5.35 pm <i>5 mins</i>	Closing remarks	Chairperson

DAY 2

Dinner

Combating fungal disease: A rising threat to human health

Time: 9.00 am-12.40 pm Venue: Hilton Kuala Lumpur

Date: 19 November 2023 (Sunday)

TIME	TOPICS	SPEAKERS
8.30–9.00 am	Registration	
9.00–9.10 am <i>10 mins</i>	Opening remarks	Chairperson Dr Shaharudeen Kamaludeen Physician and Infectious Diseases Physician, Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Malaysia
9.10–9.50 am <i>40 mins</i>	Current practice in interpreting antifungal susceptibility testing	Dr Sahlawati Mustakim Head of Pathology Department and Medical Microbiologist, Hospital Sungai Buloh, Malaysia
9.50–10.30 am <i>40 mins</i>	Diagnostic approaches for fungal infections	Dr Muhammad Nazri Aziz Consultant Medical Microbiologist, Lablink Medical Laboratory, Malaysia
10.30–10.45 am <i>15 mins</i>	Tea break	
10.45–11.25 am <i>40 mins</i>	Pharmacokinetics and pharmacodynamics of antifungals	Associate Professor Dr Petrick Periyasamy Head of Infectious Diseases Unit and Consultant in Internal Medicine and Infectious Disease, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia, Malaysia
11.25 am–12.05 pm <i>40 mins</i>	Managing invasive fungal infections in haematological patients	Professor Dr Gan Shiaw Sze @ Gan Gin Gin Professor in Internal Medicine and Clinical Haematology, University of Malaya, Malaysia
12.05–12.35 pm <i>30 mins</i>	Panel discussion	ALL
12.35–12.40 pm 5 mins	Closing remarks	Chairperson
12.40 pm onwards	Lunch	

We believe your participation will contribute significantly to the success of the meeting.

See you at the meeting!

For Healthcare Professionals Only

Pfizer

Pfizer (Malaysia) Sdn Bhd 197801003134 (40131-T) Level 10 & 11, Wisma Averis (Tower 2), Bangsar South, No. 8, Jalan Kerinchi, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.

CLICK HERE TO REGISTER NOW

AMR, antimicrobial resistance; MDR, multi-drug resistant; CRE, carbapenem-resistant Enterobacteriaceae

Tel: 603-2281 6000 Fax: 603-2281 6388